7 Slechte Gewoontes Die Je Moet Afleren Om Succesvol Te Worden

slechte gewoontes

Slechte gewoontes? Iedereen heeft zo zijn eigen slechte gewoontes en dit is helemaal niet erg. Wel is het belangrijk om te weten dat die ene slechte gewoonte die jij hebt, er zomaar voor kan zorgen dat jij minder succesvol bent als ondernemer.

Om ervoor te zorgen dat ook jij succesvol kunt worden met je eigen bedrijf, moet je jouw slechte gewoonte afleren. Jouw slechte gewoonte afleren kan er namelijk zomaar voor zorgen dat je de doelen bereikt die je altijd al wilde bereiken.

In dit artikel leer je:

– Waarom je op dit moment niet zo succesvol bent als je wil zijn.
– Wat je moet doen om succesvoller te worden als ondernemer.
– Hoe je jouw doelen kunt bereiken door bepaalde slechte gewoontes af te leren.
– Welke gewoontes goed zijn voor succes en welke gewoontes je beperken, zodat je weet welke slechte gewoonte je moet afleren.
– Hoe je in een jaar tijd veel meer succes kunt hebben, simpelweg door enkele simpele aanpassingen door te voeren in je manier van werken.

Wil jij ook succesvoller worden met jouw bedrijf? Lees de informatie in dit artikel dan goed door, zodat je meteen kunt starten met slechte gewoonte afleren.


Slechte gewoontes 1: Snel afgeleid zijn

slechte gewoontesAls je ondernemer bent, heb je geen baas die je vertelt wat je moet doen. Dit betekent dat alles wat je doet, uit jezelf moet komen.

Wil je succesvol zijn als ondernemer, dan is het belangrijk dat je de discipline hebt om te doen wat je moet doen. Dit betekent dat je je niet laat afleiden door dingen die er helemaal niet toe doen, maar je bezig houdt met de core business van je onderneming.

Natuurlijk is het prima om af en toe pauze te nemen en je hoofd even leeg te maken, maar je moet hier zeker niet in overdrijven. Hoe beter je gefocust bent op je bedrijf en de core business van je onderneming, hoe succesvoller je bent als ondernemer.


2: Streven naar perfectie

ondernemer streven naar perfectieNatuurlijk wil je jouw werkzaamheden op hoog niveau uitvoeren, maar hier moet je niet in overdrijven. Streef je zo overdreven naar perfectie dat uren bezig bent met een taak die slechts minuten hoeft te duren of dat je taken zelfs nooit helemaal af maakt?

Dan gaat er iets mis. Om succesvol te zijn met jouw bedrijf, moet je namelijk wel je taken op een redelijk tempo af kunnen ronden. Streven naar hoge kwaliteit binnen jouw organisatie is belangrijk, maar perfectie kan te veel tijd kosten en heeft daarom een negatieve uitwerking op jouw zakelijke succes.

Door je streven naar perfectie wat meer los te laten, krijg je meer taken afgerond. Misschien niet helemaal perfect, maar wel op hoog niveau. Dit is uiteindelijk waar het om draait bij succes: je doet wat je moet doen en je doet dit hartstikke goed.


3: Dingen uitstellen

ondernemer dingen uitstellenSuccesvolle mensen pakken hun taken aan, ook als ze hier eigenlijk helemaal geen zin in hebben. Je kunt er totaal geen zin in hebben om dat ene belangrijke rapport op te stellen voor die ene klant, maar dat is nog geen goede reden om het opstellen van het rapport dan maar voor je uit te schuiven.

Van uitstel komt afstel en als er geen afstel van komt, kom je wel in de problemen door het tijdgebrek dat je hebt door het uitstellen van je taak. Zet je schouders eronder, geef jezelf de motivatie om er toch voor te gaan en start gewoon met die ene vervelende taak.

Je kunt het uitstellen van bepaalde taken verminderen door jezelf een beloning te geven als je de taak hebt afgerond. Spreek bijvoorbeeld met jezelf af dat je een kopje koffie mag drinken als je het hoofdstuk af hebt gemaakt en je hebt meer reden om lekker door te werken.


4: Geen focus, te veel willen

ondernemer geen focusEen goede ondernemer heeft focus binnen zijn of haar bedrijf. Natuurlijk kun je je op meerdere doelgroepen richten en kun je meerdere producten of diensten aanbieden binnen je bedrijf, maar er moet wel een focus zijn.

Heb je besloten tweedehands auto’s te gaan verkopen, dan kun je jouw business uitbreiden met relevante producten. Wat je zeker niet moet doen, is het aanbieden van producten en diensten die helemaal niet bij de kern van jouw bedrijf passen.

Verkoop je tweedehands auto’s, dan houd je je bijvoorbeeld helemaal uit de business van herenkleding, woonaccessoires en ga zo maar door.

Dit klinkt logisch, maar er zijn veel ondernemers die eigenlijk te veel willen doen. Ze zien iedere dag nieuwe kansen en willen alle kansen benutten, waardoor ze de focus van hun bedrijf helemaal verliezen. Omdat dit vrijwel altijd leidt tot problemen met het bedrijf, is het belangrijk om je focus te houden. Het uitbreiden van je business is goed, maar wel vanuit de primaire kern van je bedrijf.


5: Meer geld uitgeven dan er binnen komt

ondernemer te veel geld bestedenVerdien je 20.000 euro per maand met jouw bedrijf, dan is het niet de bedoeling dat je maandelijks 21.000 euro, 22.000 euro of zelfs 25.000 euro uitgeeft.

Succesvolle mensen hebben altijd een spaarpotje en je kunt alleen geld sparen door minder geld uit te geven dan je binnen krijgt. Het duurt misschien even voor je een spaarpotje hebt opgebouwd, maar hier heb je later altijd profijt van.

Komt er een keer een gouden kans voorbij om je bedrijf uit te breiden, dan heb je in ieder geval het benodigde geld voor deze investering.


6: Excuses verzinnen

ondernemer excusus verzinnenEen succesvolle ondernemer staat altijd op scherp en is bovendien altijd bereid een extra stapje te zetten voor zijn of haar bedrijf. Zinnen als ‘dat kan ik niet’, ‘dat wil ik niet’ en ‘dat gaat niet’, moet je als ondernemer eigenlijk zo min mogelijk gebruiken.

Natuurlijk moet je keuzes maken en kun je niet altijd alles doen, maar je verzint geen excuses voor dingen die goed zijn voor jouw bedrijf.

Weet je bijvoorbeeld dat je echt een bezoek moet brengen aan die ene belangrijke klant, maar heb je hier echt geen zin in? Dan houd je de zin ‘wil ik niet’ toch echt voor je en stap je in de auto.


7: In je comfort zone blijven

ondernemer comfort zoneTot slot is het belangrijk om regelmatig uit je comfort zone te gaan. Je hebt een bepaalde manier van werken binnen de organisatie en dit is prima, maar dit betekent niet dat je nooit een keer wat kunt veranderen.

Ben je nu succesvol als ondernemer, dan betekent dit niet dat je dit over drie jaar nog steeds bent. Je moet jezelf en je bedrijf ontwikkelen om succesvol te blijven en dit kan alleen door af en toe uit de comfort zone te stappen.

Het is niet gemakkelijk, maar je duwt jezelf gewoon een keer over die drempel. Heb je succes na het verlaten van je comfort zone, dan is het gemakkelijker om het hierna nog een keer te doen.


Zo. Dit waren mijn 7 slechte gewoontes die je tegenhouden van succes.

Ik ben heel benieuw: ‘Wat is jouw slechte gewoonte die je tegenhoudt van succes?’

Laat het hieronder weten in een reactie…

Deel dit artikel!
Stefan Smits
 

Click Here to Leave a Comment Below 0 comments

Leave a Reply: