15 Redenen Om Ondernemer Te Worden

redenen om ondernemer te worden

Natuurlijk, het merendeel van de mensen in de maatschappij werkt voor een baas. Toch lijkt het er op dat steeds meer mensen ervoor kiezen om zelfstandig ondernemer te worden.

Dat is natuurlijk niet voor niets. Er zijn namelijk talloze redenen op te noemen waarom je ondernemer zou worden. In deze blog zet ik 15 van die redenen voor je op een rijtje.

In dit artikel leer je:

– Hoe het is om zelfstandig ondernemer te zijn.
– Wat de voordelen zijn van ondernemer worden.
– Waarom ondernemer zijn het leukste is wat er is.
– Hoe ondernemen bij draagt aan je persoonlijke ontwikkeling.
– Wat je allemaal kunt bereiken door ondernemer te worden.


Reden 1: Je hebt geen baas

geen baasAls je aan zelfstandige ondernemers vraagt, wat zij het grootste voordeel vinden, krijg je uiteenlopende antwoorden.

Ondernemers noemen echter opvallend vaak het ontbreken van een baas als grootste voordeel.

Je heb simpelweg niet iemand die van alles van je eist, bovenop je zit en soms ook ontzettend onredelijk kan zijn.

Jij bent namelijk je eigen baas en niemand bepaalt voor jou wat je doet. Als ondernemer ben jij degene die de beslissingen neemt.


Reden 2: Vrijheid

ondernemer vrijheidVrijheid is een belangrijk goed. Dat geldt natuurlijk in grote mate in je privéleven, maar dat kan net zo goed tijdens je werk gelden.

Als ondernemer heb je veel meer vrijheid dan bij een baas. Natuurlijk heb je als ondernemer ook afspraken waar je jezelf het beste aan kunt houden.

Maar je hebt de vrijheid om bijvoorbeeld je tijd in te delen zoals je wil of om te bepalen op welke wijze er gewerkt wordt. Je hoeft niet langer in gebaande wegen van andere te lopen, maar je kunt je eigen weg uitkiezen!


Reden 3: je leert elke dag!

je leert elke dagSommige mensen zien het leven als één groot leerproces. Je kunt in relaties, je persoonlijkheid en je werk elke dag weer leren.

Helaas is dat bij werk lang niet altijd zo. Wanneer je jarenlang hetzelfde werk doet, kan het gebeuren dat je bent uitgeleerd.

Daardoor kan je werk ook ineens een stuk minder uitdagend worden. Als ondernemer zal dit niet snel gebeuren.

Er zijn elke dag weer nieuwe ontwikkelingen waar je op in kunt spelen en er zijn talloze gebieden waar je nog bij kunt leren. Je leert dus eigenlijk elke dag van je werk!


Reden 4: Nieuwe ideeën verwezenlijken

Nieuwe ideeën verwezenlijkenOp de werkvloer kun je soms behoorlijk gefrustreerd raken.

Je denkt bijvoorbeeld dat je een fantastisch idee hebt bedacht, maar je leidinggevende of je baas ziet datzelfde idee totaal niet zitten.

Als jij echt in je idee gelooft en het wordt zo de prullenbak ingeschoven, is dat natuurlijk heel vervelend.

Wanneer je je eigen baas bent en als zelfstandig ondernemer werkt, is er wél ruimte voor je eigen ideeën.

De beurt is eindelijk aan jou en wellicht bruis je van de nieuwe ideeën. Als ondernemer is het eindelijk tijd om al deze ideeën daadwerkelijk uit te gaan voeren!


Reden 5: Het zorg voor voldoening

zorg voor voldoeningEigenlijk zijn we in ons leven voortdurend op zoek naar voldoening. Als mens wil je het gevoel hebben dat je er toe doet, dat je werk belangrijk is en dat je daadwerkelijk bijdraagt.

Als je als ondernemer aan de slag gaat, ben je veel meer gedreven om succes te behalen. Je gelooft namelijk in je eigen werk.

Wanneer het ook daadwerkelijk lijkt te lukken, kan dat voor ontzettend veel voldoening zorgen. En dat hoeft niet alleen zo te zijn bij het goed afsluiten van een groot project; een dag als ondernemer werken en stappen in de goede richting maken, kan al voor veel voldoening zorgen!


Reden 6: Je kunt doen wat je echt leuk vind

doen wat je leuk vindNatuurlijk heeft iedere baan zijn leuke en minder leuke kanten. Dat is echt niet ineens voorbij wanneer je besluit om ondernemer te worden en voor jezelf te gaan beginnen.

Het is echter wel zo dat de leuke kanten veel nadrukkelijker aanwezig zijn. Je doet immers precies wat je wilt en je probeert je droom na te jagen.

Wanneer je als ondernemer groeit en personeel aanneemt, kun je de minder leuke kanten van je werk uiteraard uitbesteden aan je personeel. Op die wijze doe je pas echt en alleen wat je leuk vindt!


Reden 7: Onbeperkte groeimogelijkheden

onbeperkte groeiLang niet elk bedrijf biedt haar werknemers de mogelijkheden om te groeien. Wanneer dat wel mogelijk is, kun je vaak maar tot een bepaalde functie doorgroeien en niet hoger.

Als ondernemer is er simpelweg geen grens. Je kunt onbeperkt doorgroeien. Wanneer je onderneming succesvol is, gaat dat groeien opvallend genoeg ook vanzelf.

Voor je het weet, kun je personeel aannemen en wellicht ook een bedrijfspand laten bouwen. Hoe groot je ook wordt; altijd zijn er mogelijkheden om nog meer door te groeien.


Reden 8: Verveling is er niet bij!

je hoeft je niet te vervelenAls ondernemer is je werk altijd spannen, veelzijdig en uitdagend. Je zult jezelf daarom niet snel gaan vervelen.

Waar je werk bij een baas in veel gevallen uitmondt in een sleur omdat het steeds hetzelfde is, krijg je als ondernemer met talloze uitdagingen te maken die leuk en spannend zijn.

Slaat de verveling toch toe? Dan sla je een nieuwe richting in of probeer je een nieuwe werkwijze!


Reden 9: Je maakt andere mensen gelukkig

maak mensen gelukkigAls ondernemer werk je natuurlijk om iets voor andere mensen te kunnen betekenen.

Natuurlijk wil je geld verdienen, maar je helpt mensen ook daadwerkelijk.

Of dat nu met een product of een bepaalde dienst is; een ondernemer zorgt ervoor dat zijn of haar klanten tevreden, blij en gelukkig zijn.

En als je andere mensen gelukkig maakt, word je zelf ook veel sneller gelukkig!


Reden 10: Geen opleiding nodig!

ondernemer geen opleiding nodigJe kent het wel: je ziet een baan die precies bij je past en je bent helemaal enthousiast.

Totdat je ziet dat je niet over de benodigde papieren beschikt en daarom in principe niet in aanmerking komt.

Als ondernemer hoef je gelukkig geen bepaalde opleiding gedaan te hebben. Er zijn namelijk ontzettend veel succesvolle ondernemers als voorbeeld te noemen die daarvoor geen opleiding hebben gehad.


Reden 11: Het voelt niet als werk

het voelt niet als werkOpvallend veel ondernemers geven aan dat het ondernemen voor het niet echt als werk voelt.

Je bent bezig met het najagen van je eigen droom en met een idee wat jij ontzettend leuk vindt en waar je in gelooft.

Daardoor voelt het helemaal niet als werk maar meer als het vervullen van je eigen doelen.


Reden 12: Anderen werken voor jou

andere werken voor jeAls je als ondernemer succesvol wordt, krijg je vanzelf te maken met personeel dat voor jou werkt. Nu sta je een keer aan de andere kant.

Jij werkt niet voor iemand anders, maar anderen werken voor jou.

Het is overigens wel verstandig om altijd in je achterhoofd te houden wat jij zo vervelend vindt aan een baas.

Dat kun je dat gedrag zelf als baas vermijden. Als je goed bent voor je personeel, zullen ze veel meer voor je willen doen!


Reden 13: Verdient goed geld

verdient goed geldNatuurlijk is het belangrijk om je eigen ideeën en wensen vervuld te zien worden in je onderneming. Het is ook fantastisch om te zien dat je plan werkt.

Maar uiteindelijk wil je natuurlijk geld verdienen. Als zelfstandig ondernemer is dat goed mogelijk.

Er valt met goede ideeën als ondernemer veel geld te verdienen. En dat wil natuurlijk uiteindelijk iedereen.

Je kunt het geld helemaal zelf maken en je ben niet afhankelijk van salarisverhoging of een bepaalde schaal.


Reden 14: Veelzijdig werk

veelzijdig werkAls ondernemer is er ontzettend veel te doen. Je werkzaamheden zijn dan ook ontzettend divers.

Zeker wanneer je net begint, zul je veel uiteenlopende werkzaamheden moeten uitvoeren. Je hebt dan namelijk in veel gevallen nog geen personeel, waardoor je heet zelf moet doen.

Dat kan soms best lastig zijn, maar is natuurlijk ook ontzettend leuk, uitdagend en afwisselend. Wanneer je onderneming verder groeit, kun je natuurlijk bepaalde werkzaamheden uit besteden aan je personeel.

Dan nog kun jij als ondernemer echter helemaal zelf kiezen wat je doet, waardoor je alsnog veelzijdig werk hebt.


Reden 15: Je eigen beslissingen nemen

eigen beslissingen nemenWanneer je besluit om ondernemer te worden, is de beurt eindelijk aan jou. Jij bent degenen die de leiding heeft en jij neemt dus de beslissingen.

Dat kan soms een zware verantwoording zijn, maar het is ook erg fijn om te weten dat je alles zelf in de hand hebt en dat je niet door beslissingen van anderen in de problemen komt.

Jij bepaalt de koerst van je bedrijf en jij bepaalt hoe je als bedrijf in bepaalde situaties reageert en handelt.


Zo. Dit waren mijn 15 redenen om ondernemer te worden

Heb jezelf nog een goede reden om ondernemer te worden laat het hieronder weten in een reactie.

verwant: 20 eigenschappen om ondernemer te worden

Deel dit artikel!
Stefan Smits
 

Click Here to Leave a Comment Below 0 comments

Leave a Reply: